19.-23.2 Albanian Tirana hiihtolomalla

Matkhaukka järjestää Albanian Tiranaan kaksi opastettua ryhmämatkaa Hiihtolomalla 19.-23.2 ja pääsiäisenä 28.3-1.4.

Lennot ovat Istanbulin kautta monen vuotena peräkkäin Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi valitulla Turkish Airlinesilla. Sen reittilennoilla ruoka-ja juomatarjoilu sisältyy hintaan, samoin kun ruumaan menevä laukku.

Lentoaikataulu:

Helsinki-Istanbul-Tirana 12:25-16:50 / 19:55-19:40
Tirana-Istanbul-Helsinki 08:40-12:20 / 14:45-17:20

Opastettu lentokenttäkuljetus Tiranassa lentoasema-Hotelli n. 20 min / 14 km.

Majoittuminen:

Royal Vila hotel*** Sijaitsee Tiranan keskustassa Blloku-alueella, joka aikoinaan oli kommunistisen puoluejohdon asuinalue, jonne tavallisella kansalla ei ollut pääsyoikeutta. Nykyisin alueella on kaupungin vilkkainta ostos- ja ravintola-aluetta.

Matkaohjelmaan sisältyy:

  • - Tuloiltana iltapala ja tervetuliaismalja
  • - Tiranan kaupunkikierros kävellen
  • - Ostosretki paikalliselle torille ja kauppakeskukseen
  • - Museovierailut Tiranassa kansallismuseo ja bunkkerimuseo
  • - Retki Durresin rantakaupunkiin, jossa vieraillaan arkeologisessa museossa ja amfiteatterissa
  • - Retki Krujaan, jossa vieraillaan mm. etnografisessa museossa
  • - Retki kabiinihissillä Dajti-vuorella
  • - Kolmena retkipäivänä lounas, 1 x iltapäiväkahvit ja 1 x illallinen
  • - Retkillä englanninkielinen paikallisopas, jonka selostukset matkanjohtaja kääntää keskeisin osin.

Matkan hinta: 825 euroa/henkilö kahden hengen huoneessa

Lisämaksusta 1hh: 110 euroa

Toimistokulu 12 euroa


Tarkempi matkaohjelma:

Päivä 1 / 19.2 2018

Saapumisen jälkeen lentokentällä meitä odotaa linja-auto, joka n. puolessa tunnissa vie meidät Tiranaan, Royal Vila hotelliin. Hotellissa saamme pienen iltapalan tervetuliasmaljoineen.

Päivä 2 / 20.2

Aamiaisen jälkeen lähdemme kävellen tutustumaan Tiranan keskustan nähtävyyksiin. Kävelemme kansallis-sankari Skanderbergin aukiolle ja patsaalle, jonka jälkeen käymme National Museumissa. Matkalla lounaspaikkaan ehdimme vielä nähdä Hoxhan Pyramiidin ja Äiti Teresa aukion.

Lounas paikallisessa Berlin-ravintolassa, jossa syömme hyvää tuorepastaa.

Lounaan jälkeen kävely jatkuu Blloku alueella, joka kommunismin aikaan oli vain eliitin käytössä. Blloku on nykyisin täynnä elämää- ja kahviloita! Täällä juomme siis iltapäiväkahvit ja syömme leivonnaiset.

Iltapäivällä vapaata ohjelmaa

Päivä 3 / 21.2


Aloitamme päivän taas kävelemällä. Nyt suuntana ostoskatu, Toptani shoppingcenter ja Tiranalaisten ylpeys - uudet tuoretorit.
Ennen puoltapäivää meillä on bussikuljetus Bunkart 1 museolle, jonka jälkeen bussi vie meidät Dajti Mountainin hissin ala-asemalle. Dajti Express kabiinilla nousemme vuorille, jossa syömme lounaan näköalaravintola Ballkonissa. Aikaa jää myös Dajtiin tutustumiseen lounaan jälkeen. Palaamme iltapäivän aikana takaisin hotellille. Yhteinen illallinen suositussa ravintolassa Mullixhussa.

Päivä 4 / 22.2


Aamiaisen jälkeen meitä odottaa bussi, joka vie meidät Välimerensssssss rannikolla sijaitsevaan satamakaupunkiin, Durresiin. 

Durresissa tutustumme amfiteatteriin ja käymme Arkeologisessa Museossa. Matka jatkuu sisämaahan, Krujan vnahaan kaupunginosaan, jossa vierailemme kansallissankari Skanderbegin museossa ja Etnografisessa Museossa. Ylhäällä Krujan linnan raunioiden sisäpuolella syömme perinteistä albanialaista ruokaa ravintola Albassa. Bussi vie meidät illaksi takaisin Royal Vila Hotelliin ja ilta on vapaa.

Päivä 5 / 23.2

Syömme aamiaisen, jonka jälkeen bussi vie meidät lentokentälle. Lento kotiin lähtee 9:35.

Vuosi: 
2018
Matkantyyppi: 
Ryhmämatkat
Esittelyteksti: 
Tutustu Albanian Tiranaan ja sen lähiympäristöön Matkahaukan matkalla! Majoitus keskustahotellissa, runsas retkipaketti. Antti Haukkamaa matkanjohtajana. Hinta alk. 825 eur/henk.
Kuukausi: 
Helmikuu