20.-27.10. Etelä-Italian kierros: Bari - Matera - Napoli

Tervetuloa mukaan meidän uuden matkanjohtajan Jussi Ala-Marttusen kiertomatkalle Italiaan. Jussilla on pitkä kokemus matkanjohtajuuksista keski- ja eteläeuroopassa.
Tämän matkan kohokohta on ehdottomasti Euroopan vanhimmaksi kaupungiksi kutsuttu Matera. Luola-aluetta kutsutaan nimellä Sassi, asumme samannimisessä hotellin luolahuoneissa. Napoli on myös kuuluisa monestakin syystä, etenkin suosituista italialaisista lauluista sekä Vesuviuksen varjossa elävässä Napolissa ovat aina kulttuurit kohdanneet ja hallitsijasuvut vaihtuneet. Myös ympäristö tarjoaa runsaasti nähtävää historian eri kausilta: laavan alta esiin kaivettu Rooman ylimysten muinainen lomapaikka Pompeji sekä koko Euroopan rikkaiden ja julkkisten leikkipaikka Caprin saari.
Värikkään ja elämää sykkivän Napolin jälkeen saappaan korossa sijaitseva Bari ja sen hienosti entisöity siisti vanhakaupunki tuntuvat edustavan eri maailmaa. Kaupunki ylpeilee Joulupukin esikuvan, Pyhän Nikolain jäännöksillä ja hänelle nimetyllä basilikalla. Puglian alue on kuuluisa erikoisista pyöreäkattoisista rakennuksistaaan nimeltään trulli. Näitä näkee erityisesti Alberobellossa ja muualla d’Itrian laaksossa.

Lento aikataulu, Lufthansa
20.10. Helsinki-Munchen        06.00-07.30
20.10. Munchen-Bari                09.15-10.50
27.10. Napoli-Frankfurt           18.35-20.40
27.10.
Frankfurt-Helsinki         21.25-00.50+1
yksi matkalaukku ja yksi käsimatkatavara kuuluu hintaan.

Matkaohjelma
La 20.10. Saavuttuamme Bariin käymme ensimmäisenä tutustumassa rantakaupunkeihin Molfetta ja Giovianazzo. Ne ovat olleet pyhiinvaeltajien ja ristiretkeläisten reitillä läpi historian, niistä löytyy portteja roomalaisajalta, romaanisia katedraaleja ja keskiaikainen keskusta. Sisäänkirjautuminen hotelli Palaceen, jonka jälkeen on loppupäivä vapaata, illallinen hotellin näköalaravintolassa.

Su 21.10. Kävelykierroksella Puglian maakunnan pääkaupungissa Barissa tutustumme sen viehättävän vanhakaupunkiin ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin: Pyhän Nikolain kirkkoon ja normannikuninkaiden 1100-luvun linnaan. Iltapäivä vapaa. Illallinen hotellissa.

Ma 22.10. Päivän matkalla pysähdymme aluksi Alberobelloon, joka alueen perinteisten trulli-rakennusten ansiosta on päässyt Unescon listalle.Locarotondon nimi johtuu pyöreästä asemakaavasta. Korkean sijaintinsa vuoksi sieltä on loistavat näkymät D’Itrian laaksoon, sen viinitarhoihin ja oliivipuulehtoihin. Cisterninossa on itämainen keskiaikainen keskusta ja se on kuuluisa vasikanlihajuusto rullistaan nimeltään bambette. Pyhän Martin mukaan nimetty Martina Franca on Italian hienoimpia barokkikaupunkeja parvekkeineen ja holvikaarineen, mutta tunnettu myös hyvistä makkaroistaan.  Matkalla nautitaan lounas. Illansuussa saavumme Materaan ja majoitumme keskustan luolahotelli Sassiin.

 

Ti 23.10. Teemme kaupunkikierroksen Sassin historiallisella alueella, jossa nähdään luolakirkkoja ja niiden freskoja jopa 1000 vuoden takaa. Lounas. Iltapäivä vapaata kierrellä omin päin luolakaupungin mielenkiintoisilla kujilla. Illalla voi nauttia hienosti valaistusta Sassin vanhasta kaupungista tai istua mukavassa kahvilassa.

Ke 24.10. Ajo läpi Basilicatan maakunnan yli vuoriston Campanian maakuntaan. Lounas matkalla kyläravintolassa. Iltapäivällä tutustumme vuonna 79 Vesuviuksen purkauksessa laavan alle hautautuneeseen Pompejin kaupunkiin. Tulo Napoliin ja majoittuminen keskustan hotelli Aironeen.

To 25.10. Laivalla yli Napolin lahden kauneudestaan kuululle Caprin saarelle, johon meillä on aikaa tutustua koko päivä, matkalla myös lounas. Illaksi paluu laivalla Napoliin.

Pe 26.10. Tutustumme opastetulla kierroksella Napolin tärkeimpiin nähtävyyksiin, lounas. Iltapäivä vapaata käydä mielenkiintoisessa arkeologisessa museossa tai samoilla Napolin lauluistakin tunnteuilla kujilla. Viimeisten ostosten lomassa voi kahvin kera nauttia tuoreen naoplilaisen juustopiirakan svoljatellan.

La 27.10. Puolelta päivin lähtö bussilla Napolin hallitsijoiden barokkipalatsiin Casertaan. Sieltä suoraan lentokentälle.

Matkan hinta 1550 eur/henk., jaetussa 2hh. yhden hengen lisä 250 eur
hintaan sisältyy lennot, hotellit aamiaisella, päivittäinen ateria, kuljetukset, opastukset, sisäänpääsyt ja kaiken ohjelman.

Vuosi: 
2018
Matkantyyppi: 
Kulttuurimatkat
Esittelyteksti: 
Lento- ja bussimatka etelä Italian alueella, näemme mm. Materan, Napolin, Pompejin sekä Capri saaren. Puolihoito sisältyy hintaan. Hinta alk. 1550 eur/henk.
Kuukausi: 
Lokakuu