23.-29.4. Oulu-opiston Böömin kierros ja Praha

Lennot, Finnair

23.4. Helsinki-Praha 9.40-10.50
29.4. Praha-Helsinki 19.30-22.35

Matkaohjelma

Ti 23.4.

Saavuttuamme Prahan suuntaamme bussilla kohti Etelä-Böömiä. Tutustumme 1200-luvun monet tyylisuunnat läpikäyneeseen Orlikin linnaan, jonka Schwarzenbergin suku on saanut takaisin. Suvun nykyinen päämies Karl on toiminut pitkään Tshekinmaan ulkoministerinä. Kevään sääolosuhteiden salliessa jatkamme jokilaivalla pitkin Moldauta sen yläjuoksulle kohti Moldaun ja Otavajoen haarassa olevaa Zvikovin linnaa.Nautimme myöhäislounaan Fousekin kyläravintolassa. Majoitumme illansuussa Ceský Krumlovin torin varrella sijaitsevaan hotelli Zlatý Andeliin, Kultaiseen Enkeliin,4*. Päivän ajoa noin 180km.

Ke 24.4.

Aamulla kävelemme läpi tämän Unescon listalle päässeen Moldaun kainaloon jääneen renessanssikaupungin, jossa aika tuntuu pysähtyneen. Alakaupungista nousemme linnavuorelle ja tutustumme Rosenbergin mahtisuvun edustavaan linnaan. 1500-luvun lopussa suvun Vilem toimi kesari Rudolfin kirstun vartijana. Kierroksen jälkeen meille valmistetaan lounas avotulella ravintola Satlavassa. Jugendajan taiteilija Egon Schielellä on juuret kaupungissa ja siksi siellä on myös hänelle omistettu taidemuseo. Krumlovin kulta-aikaan sopien Fioretto-ryhmä esittää meille päivän päätteeksi renessanssiajan tansseja Prokesovin rokokoosalissa.

To 25.4.

Aamupäivällä hyvästelemme Krumlovin ja tutustumme seuraavaksi oluestaan kuuluun Ceske Budejoviceen, sen historiaan ja torin rakennuksiin. Lounaalle kokoonumme entisen lihakauppahallin Masne Gramen ranvintolaan. Illansuussa majoitumme Länsi-Böömissä Marianske Laznen hotelli Esplanadeen,5*. Päivän ajoa noin 130km.

Pe 26.4.

Aamun kävelykierroksella kuljemme monien kuuluisuuksien jalanjäljillä ihaillen 1800-luvun kulta-ajan hienoja taloja ja musiikin tahdissa toimivaa suihkulähdettä sekä maistelemme terveellisiä mineraalivesiä. Iltapäivällä on omaa aikaa tavoittaa kylpylöiden tunnelmaa istuskellen kahviloissa tai patikoiden puistoissa. Oman hotellimme kylpyläosasto tarjoaa myös lisämaksullisia hoitoja, jotka voimma varata jo tuloiltana. Illallisen nautimme kristallikruunujen alla Englannin kuninkaalle Edvard VII:lle nimetyssä ravintolassa.

La 27.4.

Aamulla ajamme toiseen, Mannerheiminkin suosimaan kylpyläkaupunkiin Karlovy Varyyn ja tutustumme sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Matkalla Prahaan syömme lounaan Krusovicen kylän U Lipa ravintolassa. Saavumme illansuussa Prahaan ja majoitumme hotelli Ariston Patioon,4*, ajoa 150km. Mahdollisuus osallistua esim. konserttiin, balettiin tai musikaaliin. Tiedotamme tarkemmin ohjelmista helmi- maaliskuussa.

Su 28.4.

Böömin pääkaupungille Prahalle omistettuna päivänä tutustumme tämän Unescon maailman perintökohteen keskustaan ensin bussilla ja sitten kävellen linnavuorella sekä vanhassa kaupungissa. Praha on kuin vertaansa vailla oleva rakennustaiteen ulkoilmamuseo, josta löytyy kaikki tyylisuunnat 1000 vuoden ajalta. Saamme tutustua romaanista, goottilaista, barokkia, renessanssia, uusklassismia, jugendia, kubismia ja nykyaikaa edustaviin rakennuksiin ja samalla Prahan historiaan. Omaa aikaa jää iltapäivälle. Matkan päätösillallisen nautimme Laurentiusvuorella Prahan kattojen yllä Nebozizekin ravintolassa.

Ma 29.4. 

Lähtöpäivänä on vielä aikaa museoihin, gallerioihin tai viimeisille ostoksille. Lähtö bussilla Václav Havelin lentokentälle 17.00.

Matkan hinta 1330 eur, jaetussa 2h-huoneessa, sis. lennot Helsingistä, hotellit aamiaisineen, yhden päivittäisen aterian, kuljetukset, opastukset ja sisäänpääsymaksut sekä kurssimateriaalia. Hintaan ei sisälly konsertti- tai musikaaliliput Prahassa eikä mahdolliset palvelurahat. 1-hengen huoneen lisähinta on 300 eur.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut ensisijaisesti Aila Perämäki, aila.peramaki@eduouka.fi puh. 044-703 9106 ja Kaisa Pietikäinen-Hussa, kaisa.pietikainen-hussa@eduouka.fi puh. 050-5707879

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matkahaukka, Kirkkonummi, Agneta Sandström-Lappalainen, agneta@matkahaukka.com

Vuosi: 
2019
Matkantyyppi: 
Ryhmämatkat
Esittelyteksti: 
Tule mukaan Oulu-opiston Böömin kierrokselle. Ainutlaatuinen matka jossa tutustumme eri arkkitehtuuri tyyleihin ja historiaan. Hintaan sis. puolihoito, opastukset lennot sekä kuljetukset. Opiskelumateriaali kuuluu hintaan.
Kuukausi: 
Huhtikuu