25-30.5 Roomasta Riccioneen - Kirkkonummen Sanomien Lukijamatka

Kirkkonummen Sanomien ja Matkahaukan lukijamatkayhteistyön 20 vuotisjuhlamatka
ROOMASTA RICCIONEEN 25.-30.5 2019

Matkahaukka ja Kirkkonummen Sanomat järjestivät ensimmäisen yhteisen lukijamatkan vuonna 1999, silloin kohteena oli Rika. Nyt juhlistamme yhteistä 20-vuotistaivalta ihanalla Italian matkalla!

Finnair reittilennot:

Helsinki-Rooma 07:50-10:15 Lauantai

Rooma-Helsinki 19:45-00:05 Torstai(perjantai)

Roomasta Toscanan, Umbrian ja Marchen kautta Emilia Romagnan viihtyisään lomakaupunkiin Riccioneen! Italiassa on toukokuussa kevät jo pitkällä. Kuulemme kokeeneen ja pitkään Italiassa asuneen oppaamme tarinointia Italian historiasta ja nykypäivästä. Matkan aikana yhteinen lounas. Ensimmäinen yö vietetään Apenniineilla, noin 475m mpy, kylpyläkaupunki Chianciano Termessä, jossa mm maailmankuulu elokuvaohjaaja Federico Fellini filmasi Oscarpalkitun elokuvansa 8 ½. Yhteinen illallinen.

Seuraavana aamuna suuntaamme kohti Adrianmeren rannikkoa. Matkan varrella pysähdymme vierailemaan Frasassin tippukiviluolissa ja nauttimaan lounaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä saavumme Riccioneen, joka on ennen muuta italialaisten suosima lomakohde ja jossa jo roomalaisajalla, ennen meidän ajanlaskua (62 eKr) sijaitsi kylpylä.  Majoitumme hotelliin, yhteinen illallinen.

Riccionen upeat hiekkarannat ja rantabulevardi yllättävät eleganssillaan. Tyylikkäällä Ceccarini- kadulla on mahdollisuus edullisiin näyteikkunaostoksiin. Arkisempi Dante-katu on muutaman askeleen päässä merkkikaupoilta, mutta senkin varrella on runsaasti mielenkiintoisia puoteja. Riccionesta on helppo lähteä retkille, kuten esimerkiksi San Marinon itsenäiseen valtioon, jonne menemme yksityisellä bussilla.

Rimini oli jo roomalaisajalla tärkeä liikenteen solmukohta ja se sijaitsee reilun 10 km:n päässä Riccionesta. Rimini on läänin pääkaupunki. Teemme retken Riminin keskustaan yleisillä kulkuneuvoilla ja saamme kokea paikallisten asukkaitten arkea ja perillä tutustua sen historiaan.
Hotellit matkan aikana: Albergo Martini, Chianciano Termessä ja Hotel Adriatica, Riccionessa

Hinta: 1380 euroa/henkilö kahden hengen huoneessa
Toimistomaksu 15 euroa/lasku

Hintaan sisältyy:
• Suomenkielinen kokenut opas mukana koko matkan ajan sekä Matkahaukan matkanjohtaja
•Kuljetukset ohjelman mukaan (oma bussi pitemmillä matkoilla ja paikallisliikenne Riminille)
• 5 yötä 3-tähden hotelleissa, jaetuissa 2 hengen huoneessa
• 5 aamiaista
• 5 hotelli-illallista (juomat jokainen maksaa erikseen)
• 3 lounasta viineineen 
• 1 laivaristeily (kesto noin 2h)
• Reittilennot Finnairilla Roomaan m/p matkalaukkuineen

Lisämaksusta:  Yhden hengen huoneesta 145 € (yhden hengen huoneita rajoitetusti)

Päiväohjelma:

Päivä 1 - lauantai 25.5.

Finnairin suora lento Helsingistä Roomaan lähtee klo 07.50 ja on perillä klo 10.15 paikallista aikaa. Rooman Fiumicinon kentällä meitä on vastassa opas Maarit Kerojärvi. Matkamme voi alkaa! Ajamme Keski-Italiaan, entiseen Etruuriaan. Syömme yhteisen lounaan matkan varrella. Ensimmäinen yö vietetään Toscanassa, Chianciano Termen rauhallisessa kylpyläkaupungissa. Saavuttuamme perille kirjaudumme hotelliin. Halukkailla mahdollisuus käydä kävelyretkellä (vajaat 3km) Chiancianon vanhassa kaupungissa, jossa sijaitsee mielenkiintoinen arkeologinen museo. Yhteinen illallinen hotellissa.

Päivä 2 - sunnuntai 26.5.

Tänään suuntaamme kohti Emilia Romagnan maakuntaa. Ajamme halki Umbrian maakunnan ja tulemme Marchen maakuntaan, jossa pysähdymme Frasassin tippukiviluolille. Teemme tippukiviluolassa opastetun kävelykierroksen. Matka jatkuu lounaan merkeissä. Iltapäivällä saavumme Adrianmeren rannikon puolelle ja saamme ensivaikutelman Välimeren silmiä hivelevästä kauneudesta. Ajomatkaa on vielä jäljellä noin tunnin verran ennen kuin saavumme päämääräämme Riccioneen. Majoitumme hotelliin, jossa vietämme tulevat neljä yötä. Teemme yhteisen tutustumiskävelyn hotellin lähimaastoon, käymme mm ”bongaamassa” Riccionen parhaan jätskibaarin ja voimme ihmetellen ihastella italialaisten sunnuntain touhua, perheet yhdessä ja nuoret parit pizzalla. Riccionen hienohiekkainen ranta ja huvipursisatama innostavat liikkumaan ja ehkäpä uimaankin. Nautimme yhteisen illallisen hotellin ravintolassa

Päivä 3 - maanantai 27.5.

San Marino – Unescon maailmanperintökohde. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti antiikin vanhaa kääpiövaltiota San Marinoa. Sanmarinolaisilla on aivan oma ajanlaskunsa. Se alkaa valtion perustamisvuodesta 301 jKr. Nousemme Titano-vuoren mutkittelevaa tietä pitkin noin 700 metrin korkeuteen ja teemme yhteisen kävelykierroksen vanhojen kaupunginmuurien sisällä. Kierroksen jälkeen jää kivasti vapaata aikaa ostoksiin. San Marinon omia tuotteita ovat mm erilaiset hedelmäliköörit. Ylhäältä Titano-vuorelta, jos sää sallii, on hienot näkymät alas laaksoon ja rannikolle. Italian ja San Marinon välillä ei ole tullimuodollisuuksia, mutta jos haluatte matkamuistoksi leiman passiinne, ottakaa passi mukaan ja varautukaa maksamaan leimasta max 10€. Paluu Riccioneen iltapäivällä. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

Päivä 4 - tiistai 28.5.

Tämän päivän ohjelmassa on tutustuminen Riminin vanhaan kaupunkiin. Toteutamme retken yleisillä kulkuneuvoilla. Aloitamme kierroksen piipahtamalla Riminin perinteisessä ruokahallissa. Rimini oli jo roomalaisten ajalla tärkeä liikenteen solmukohta. Kaupungissa on Augustuksen riemukaari vuodelta 27 eKr ja Tiberiuksen silta vuodelta 21 jKr. Federico Fellini oli syntyjään riminiläinen. Kierros Riminillä päättyy siestan alkuun. Paluu hotellille Riccioneen jossa on muutama tunti aikaa rentoutua. Ennen illallista lähdemme kävellen nauttimaan aperitivon Riccionen vanhassa kaupungissa. Yhteinen illallinen nautitaan hotellin ravintolassa.

Päivä 5 - keskiviikko 29.5.

Aamiaisen jälkeen lähdemme uudemman kerran Riminille. Nyt näemme kaupungin markkinahumussa. Siellä on keskiviikko- ja lauantaiaamuisin markkinat. Markkinoilla hinnat ovat edulliset ja siellä on lupa tinkiä ja hypistellä. Siestan alkaessa palaamme Riccioneen. Ohjelma jatkuu yhteisellä, muutaman tunnin laivamatkalla. Pääsemme ihailemaan rannikkoa etelän suuntaan, näemme mereltä Cattolican ja Cabiccen pienet kaupungit. Päivän aikana vietämme myös juhlahetken 20 vuotisen lukijamatkayhteistyön merkeissä. Yhteinen illallinen nautitaan hotellin ravintolassa.

Päivä 6 – torstai 30.5.

Kotimatka - Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista. Klo 10.00 heitämme hyvästit Riccionelle ja lähdemme kohti Roomaa. Matkalla pysähdymme jaloittelemaan keskiaikaisessa Gubbion kaupungissa, jossa on filmattu suosittu TV-sarja Isä Matteo. Nautimme lounaan Umbrian sydämessä lähellä alueen pääkaupunkia Perugiaa. Jatkamme Fiumicinon lentokentälle, josta meillä on Finnairin suora lento (19.45-00.05) Helsinkiin.

Vuosi: 
2019
Matkantyyppi: 
Lukijamatkat
Esittelyteksti: 
Matkahaukka juhlii 20-vuotis lukijamatyhteistyötä Kirkkonummen Sanomien kanssa! Sen kunniaksi lähdemme ihanaan Italiaan ja olemme siellä kokeneen ja meille jo tutun oppaan mukana koko matkan ajan. Matkanjohtaja mukana. Majoitukset Chiancianossa ja Riccionessa. Hinta alk. 1380 eur/henk
Kuukausi: 
Toukokuu