5. - 12.6 Kesäinen Gardajärvi

Matkahaukan alkukesän seniorimatka vie kauniisiin Italialaisiin maisemiin Gardajärvelle ja sitä ympäröiviin historiallisiin kaupunkeihin ja jylhille vuorille.
Ilmasto on Gardalla miellyttävää, aurinko porottaa mutta helteet eivät vuorien keskellä ole paahtavia. Matkahaukan matkalla näemme ja koemme järven kauneutta veneillen, kukkien loistoa Sigurtan puistossa sekä historiaa ja arkkitehtuuria vanhoissa kaupungeissa ja vierailemme myös viinitilalla.

Lennämme Finnairin suorilla lennoilla seuraavasti:

05.6 Helsinki-Milano  08:00-10:05
12.6 Milano-Helsinki  19:00-22:55

Suomenkielinen opas on meitä kentällä vastassa. Lähdemme ajamaan Brescian vanhaa kaupunkia kohti. Matka taittuu noin puolessatoista tunnissa. Brescia - tämä Gallien vanha
kaupunki - on Lombardian toiseksi suurin kaupunki, josta löytyy kaunis vanha keskusta ja upea museoalue, jossa vanhat roomalaiset rauniot. Bresciassa syömme lounaan , jonka jälkeen matkaamme Gardajärven pohjoisrannalle, Rivaan, jossa majoitumme hotelli Soleen****.

Tiistaina lähdemme kokopäiväretkelle Gardajärvelle. Veneretken aikana ihailemme Gardajärven maisemia. Ajamme Rivasta länsirannalla sijaitsevaan Limonen pikkukaupunkiin, joka sijaitsee majesteetillisten vuorien suojassa! Maalauksen kauniissa Limonessa nautimme kupin cappucinoa brioch-leivonnaisen kera. Venematka jatkuu järven itärannalle Malcesineen, jota hallitseva Scala-suvun linna häämöttää jo kauas vastarannallekin. Taustalla kylää suojaa n. 1800 korkuinen Monte Baldo vuorijono. Lounas ja hieman vapaata aikaa Malcesinessa, jonka jälkeen paluumatka veneellä kohti järven pohjoisosaa ja Rivan kaupunkia.

Keskiviikkoisin on Arcon kylässä toripäivä, sinne mekin suuntaamme ja lähdemme paikallisbussilla liikenteeseen oppaan johdolla. Matka ei ole kuin 5 km ja pääsemme ostoksille torille jossa myydään mm. vaatteita ja kenkiä. Arcon kylässä voi nauttia kahvista vaikka vanhassa Casinossa, joka on jäänne Itävallan ajoilta. Kylään voi jäädä omatoimiselle lounaalle tai reippaimmat voivat kiivetä Arcon linnalle.

Torstaina lähdemme bussilla Gardan eteläpuolelle, Desenzanoon. Matkan varrella vierailemme oppaan johdolla Veronan kaupungissa, jossa opastettu kaupunkikierto ja lounas. Desenzanoon saavuttuamme majoitumme hotelli Bonottoon*** kaupungin keskustaan.

Perjantaina nautimme vapaapäivästä tutustuen Desenzanoon omatoimisesti.

Lauantaina teemme puolipäiväretken bussilla Parco della Sigurtan puutarhaan matkanjohtajan johdolla. Tämä puisto, jonka juuret ovat 1400-luvulta, äänestettiin muutama vuosi sitten Italian kauneimmaksi puistoksi ja pari vuotta myöhemmin kakkossijalle Euroopan kaunein puisto äänestyksessä.

Sunnuntaina vietämme vapaapäivää ja Desenzanon rantakatua pitkin kannattaakin kävellä ja ihailla vuoristohorisonttia.

Maanantaina on kotiinlähtöpäivä. Koska olemme Italiassa käymme Franciacortan viiniviljelysalueella tutustumassa yhteen alueen viinitiloista. Nautimme täällä lounaan ja saamme myös maistella tilan omia viinejä.

Matkan hinta: 1325 euroa per henkilö

Hinta sisältää:

- Finnairin reittilennot Milanoon
- Lentoverot, käsittelymaksut ja polttoainelisät
- Matkalaukkuvarauksen lennoille
- Majoitus hotelli Solessa 3 yötä
- Majoitus hotelli Bonottossa 4 yötä
- Hotelliaamiaiset
- 6 retkeä
- 4 lounasta
- Suomenkielinen opas 4:llä retkellä
- Matkahaukan matkanjohtajan Antti Haukkamaan palvelut

Lisämaksu:

- Yhden hengen huone 240 euroa

Toimistomaksu 12 euroa per lasku

Hotel Sole****

Riva del Gardan pääaukiolla järven rannalla, lähellä lauttasatamaa. Viihtyisä järvihotelli, jossa yleinen oleskelutila, baari, jäätelöbaari, sauna, aamiaishuone, ravintola, jonka terassilta upea näkymä järvelle. Hotellissa on 78 huonetta. Huoneet ovat erilaisia, joissakin laattalattia ja joissakin puulattia. Kaikissa ilmastointi, sateliitti-tv, wifi yhteys, tallelokero, minibaari, puhelin ja hiustenkuivaaja.

Hotel Bonotto***

Muutaman minuutin kävelymatkan päässä Desenzanon keskustasta ja rantakadulta sijaitseva uudehko turistiluokan hotelli, jossa 46 huonetta. Huoneissa minimalistinen sisustus, ilamstointi, äänieristys, tv, tallelokero ja minibaari. Hotellissa hissi, oleskelutilat ja tv-huone, baari, aamiaishuone. Hotellin terassilta on panoraamanäköala järvelle, yleisissä tiloissa on ilmainen wifi.

Vuosi: 
2017
Matkantyyppi: 
Seniorihaukka
Esittelyteksti: 
Seniorimatka Italian Gardajärvelle Antti Haukkamaan johdolla. Viikon aikana monta retkeä, historiaa ja luontoa sekä arkielämää. Majoitus kahdessa paikassa, Gardajärven pohjois- ja eteläpuolella. Hinta alk. 1325 eur/henk.
Kuukausi: 
Kesäkuu