Långsemester

Långsemester till Algarve i Portugal

Resehaukka arrangerar långsemestrar till Algarve. Resorna skräddarsys enligt kundens önskemål om tidpunkt och längd på resan, det kan vara från två veckor till flera månader. 

I Portugals södra del Algarve finns orten Praia da Rocha som är populär bland finländare. Praia da Rocha är en relativt liten ort som ligger alldeles invid Portimao. Praia da Rocha har ett litet centrum med restauranger och butiker och en alldeles otroligt fin strandlinje. Sandstranden är bred och finkornig, kustlinjen är mestadels höga och branta, röda strandklippor. Portimao är en stad med småbåtshamn och ett stadscentrum. Från Praia da Rocha är det 60km till Faros flygfält.

Till Faros flygfält kommer man 5 gånger i veckan via Lissabon med TAP Portugal. Fastän det är frågan om reguljäflyg med mellanlandning åker ändå bagaget hela vägen fram utan att man behöver checka in det i Lissabon.

För långsemestrar föredrar de flesta lägenhetshotell med lägenheter som har kokmöjligheter och kärl. I Praia da Rocha finns flera lägenhets hotell att välja på. Matkahaukka bokar ofta ett 4-stjärnigt apartementos som har både tvårummare och trerummare. I trerummaren ryms upp till 6 personer.

Mörka vinterperioder i söderns värme

Praia da Rocha passar bra för "övervintrare", som vill spendera vinterns kallaste och mörkaste tid i södern med bra möjligheter att röra på sig och leva billigare. I Portugal är hösten varm länge och havsvattnet varmt. På vintersäsongen kan det regna, med dagstemperaturen är ca +15 grader. Våren blomstrar redan i februari och solens värme och ljus lockar till att röra sig ute för att höja sin kondition. Långsemestrar är egenhändiga resor, det finns ingen guide tillhands. I destinationen har vi en lokal agentur, varifrån man kan få hjälp vid behov och vid nödsituationer en finländsk tolk.

Pris exempel

Pris/pers. , när 2personer inkvarteras

4veckor 990,-,

8veckor 1440,-

Byråavgift 10eur/bokning

I priset ingår reguljärflyg med skatt, transport till destinationen flygfält-hotell-flygfält och inkvartering i ett 2+* apartementos med två rum.